Selecteer een pagina

Tijd en de Ander

door

Na een periode met heel veel plezier te hebben gewerkt voor HuisartsenPost Midden- Holland, als directeur zorg, heb ik in de afgelopen periode afscheid genomen. Deze zomermaanden zijn voor mij een periode van reflectie, dromen, bedenken en doen. Wat de uitkomst is, is mij nog niet helemaal duidelijk, maar ik heb alle vertrouwen dat het pad tot iets moois leidt. 

Als ik terugkijk en reflecteer heb ik zoveel om dankbaar voor te zijn.
Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren gewerkt in de volle breedte van de Nederlandse zorg. Ik mocht mee oplopen in allerlei organisaties, netwerken en samenwerkingsverbanden. Ook was het een eer een tijd onderdeel te zijn van het landelijke patiëntveiligheidsprogramma Tijd voor Verbinding. Met veel liefde zette ik mij in voor mijn politieke partij op allerlei manieren, dit moment als voorzitter van ons landelijke zorgnetwerk @ChristenUnie. Ook geniet en leer ik iedere keer weer van het toezichthouden in de jeugdzorg bij Timon. Waar dan ook, in welke rol of functie, iedere keer maakt de mens hét verschil. 

Alles heeft Zijn tijd. Mooie en minder mooie momenten wisselen elkaar af in het leven. Zowel prive als zakelijk gaan we allemaal door alle facetten heen. Ook voor mij was de afgelopen periode zowel privé als zakelijk ‘a bumpy road.’ En toch, ik ben een gezegend mens. Door verlies en rouw leer je veel over jezelf en je omgeving. Leerzaam, pijnlijk, maar ook juist daardoor wonderlijk mooi. 

Als je altijd aan de kant van zorgprofessional staat, zoals bij mij al jarenlang het geval is, is het ook goed en leerzaam om als patiënt of mantelzorger die zorg zelf te ervaren. Een proces waarin ik nu meemaak hoe anderen in sociale verbanden, families en netwerken van cruciaal belang zijn voor het welbevinden van jong en oud. Tijd en oog hebben voor die ander. Het is het goud van deze tijd.  En als technologie je dan daarnaast de mogelijkheid geeft om je geliefde langer of eerder zelfstandig te laten zijn…. is dat toch wat anders dan dat zoveelste beleidsvoornemen op pagina 36. 🙂

De mens in zijn netwerk, samen met professionals, een beetje hulp van technologie. Wat mij betreft de onmisbare ingrediënten in onze huidige samenleving. 

Ik wens jullie allemaal een mooie inspirerende zomer toe met tijd voor jezelf en de Ander.


Lees ook

In één keer goed?

In één keer goed?

Het in één keer goed willen doen kan juist averechts werken. Veilige faal- en experimenteerruimte bieden zorgt voor ontwikkeling en groei.

Huisarts is de kanarie in de kolenmijn

Huisarts is de kanarie in de kolenmijn

‘Tien keer bellen om een huisarts te vinden en nog steeds nul op rekest.’ Ja, dat horen we steeds vaker en dat is alarmerend. De huisartsenzorg is daarmee kanarie in de kolenmijn. Je leest het in de krant of op LinkedIn en je hoort het in het hele land. Ook in onze...

Je ziet het niet

Je ziet het niet

Toen ik op de SpoedEisende Hulp als SEH verpleegkundige ging werken was ik eenentwintig jaar. De handtekening onder mijn diploma Verpleegkunde was amper droog. Wat mij trok? Het onverwachte, de diversiteit, de adrenaline en het teamwork. En het was geweldig, meestal....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel deze blog met je netwerk!