Selecteer een pagina

Is er een dominee in de zaal?

door

Het is altijd net op dat moment dat je onderuit zakt in je stoel omdat je zo aan die ontspanning toe was. Juist dan.

Je kijk je nog even vertwijfeld om je heen. Ben ik nu die persoon die moet opstaan?
Voor je het weet sta je er levensreddend te handelen.
In mijn tak van sport zullen vele connecties dit herkennen.

Dominees, priester, pastors en theologen zitten ook in de hulpverlening. Of wellicht nog beter, in de hoopverlening. (Andrea Walraven-Thissen)

Op crisismomenten maar ook op dankbare momenten in het leven komen ze langszij en lopen ze een stukje met je op.
Ze markeren onze horizontale weg op deze aarde met verticale hoop. En soms zijn ze er gewoon in stilte.

Als gelovige kies ik ervoor om regelmatig met hen in contact te staan. Want net als m’n gezondheid is ook m’n geloof geen kabbelende horizontale lijn. En is het soms echt nodig die dominee in de zaal.

Wat zullen die ook vaak vertwijfeld om zich heen kijken als ze geroepen worden om hulp of hoop te verlenen. Wie, ik? Ja, jij! Het is van alle tijden.

Dit weekend komen heel veel lijntjes samen. In de prachtige eeuwenoude st. Janskerk in Gouda zal Bas Van Der Graaf zijn oud stagair Gerben Roest inzegenen.

Ik deed belijdenis bij Bas Van Der Graaf en we zijn door hem getrouwd in diezelfde kerk. Onze kinderen zijn er gedoopt. Nu zal ik als diaken dienst doen.

Eeuwenoude lijnen van leven lopen er dit weekend door de zaal, horizontaal, vaak gebroken, soms twijfelende stippellijnen maar God zij dank ook verticaal.

Lees ook

Slechte wedstrijd

Slechte wedstrijd

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik voel mij steeds vaker speler in een slechte wedstrijd. Ik vraag mij af of we na afloop van deze Corona match nog wel een drankje samen wíllen drinken op dat terras? Wat aanvankelijk begon als een gezamenlijke wedstrijd tegen...

Zorg die past

Zorg die past

Mantelzorgers en zorg die past. In dit interview vertelt Britt Degenkamp, wijkverpleegkundige, hoe je zorg biedt die echt past. “Als je in de thuiszorg een mantelzorger gaat ontlasten is het belangrijk om te weten wat de verwachtingen zijn, zodat je de mantelzorger echt ontlast en niet opzadelt met juist meer problemen.”

Samenwerking en leiderschap in de zorg

Samenwerking en leiderschap in de zorg

De zorgprofessionals op de werkvloer zitten vol ideeën en zijn vaak in staat om leiderschap te tonen. Door te luisteren naar hun stem en oplossingen voor alledaagse problemen kunnen we het grote geheel in de zorg beter overzien.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel deze blog met je netwerk!