Selecteer een pagina

Aandacht voor wat echt telt

door

Oorspronkelijk geplaatst op Acute Zorg Experts Nederland

 

Thera de Haan staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De Haan is landelijk actief als adviseur in de (acute) gezondheidszorg op het gebied van kwaliteit, veiligheid en samenwerking.


Zorg

Thera de Haan: “De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de boodschap ‘aandacht voor wat echt telt’. Wat voor míj echt telt is de zorg en de zorg voor elkaar.

De Nederlandse Gezondheidszorg doet het niet slecht. Uit onderzoeken blijkt dat we niets te klagen hebben. Toch staat de toegankelijkheid en beschikbaarheid van onze zorg steeds meer onder druk. We worden steeds ouder en de beroepsbevolking is daar niet op afgestemd. Er is groot gebrek aan voldoende en goed opgeleide verpleegkundigen. Iedere dag zien we hoe verpleegkundigen, verzorgenden en hulpverleners een cruciale rol vervullen in onze maatschappij. Zij verdienen een betere positie en waardering. Het gaat beter in de zorg als we ons richten op samenwerking en bloei en niet op concurrentie en groei.

Het gaat beter in de zorg als we ons richten op samenwerking en bloei en niet op concurrentie en groei.

Oneliners
Politiek is soms lelijk en één groot marketingspel. Het is mogelijk om zonder enige kennis van de inhoud, maar met een goede marketing vele stemmen te winnen. Maar met oneliners roeptoeteren lossen we complexe problemen niet op. Als mensen zich zorgen maken moeten we naar hen luisteren. Angst moeten we niet groter maken door een vijand te creëren. Diegene die anders denkt zoekt ook een goed bestaan op deze aardbol. Ik ga voor inhoudelijke politiek. Politici die kennis en ervaring hebben vanuit het veld, de maatschappij. Politiek die gebaseerd is op het gesprek met elkaar.

Eenzaamheid
Als er iets duidelijk is geworden tijdens de corona pandemie dan is het dat wij mensen elkaar nodig hebben. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Eenzaamheid is een existentieel probleem. Waar onze wieg ook stond en wie we ook zijn, wij hebben allemaal een verantwoordelijkheid van mens tot mens. Als we ons leven alleen ten dienste stellen van de economie leven we niet echt. Er heeft nog nooit iemand op zijn sterfbed gezegd, had ik maar meer gewerkt. We komen pas tot ons recht in relatie tot de ander.

We komen pas tot ons recht in relatie tot de ander.

Met de ChristenUnie wil ik het breekijzer zetten in die situaties en knokken voor nieuwe hoop en nieuwe verbindingen. Ik ben zeer gemotiveerd om daaraan bij te dragen.”

Lees ook

Huisarts is de kanarie in de kolenmijn

Huisarts is de kanarie in de kolenmijn

‘Tien keer bellen om een huisarts te vinden en nog steeds nul op rekest.’ Ja, dat horen we steeds vaker en dat is alarmerend. De huisartsenzorg is daarmee kanarie in de kolenmijn. Je leest het in de krant of op LinkedIn en je hoort het in het hele land. Ook in onze...

Je ziet het niet

Je ziet het niet

Toen ik op de SpoedEisende Hulp als SEH verpleegkundige ging werken was ik eenentwintig jaar. De handtekening onder mijn diploma Verpleegkunde was amper droog. Wat mij trok? Het onverwachte, de diversiteit, de adrenaline en het teamwork. En het was geweldig, meestal....

Niksen

Niksen

  Sinds een aantal jaar ben ik bezig met een persoonlijke experiment : vijf minuten per dag niksen. Eerlijk gezegd is het voor mij niet eenvoudig. Toch blijkt het een zeer effectief experiment met minstens 3 verrassende resultaten.  Wat was eigenlijk de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel deze blog met je netwerk!