Selecteer een pagina

Paplepel

door

Het is een beetje met de paplepel ingegoten.

Mijn vader was ook jarenlang politiek actief, maar dan voor de SGP. Van de 8 kinderen is het politieke gen wel het meest dominant gebleken bij de enige dochter.
Ik herinner me nog goed dat we als kinderen konden toekijken hoe de stemmen werden geteld. Zo ging dat nog in die tijd. Wat was ik trots als mijn vader weer een rood ingekleurd vakje had. Wat het precies allemaal inhield besefte ik toen nog niet.

Zelf ben ik lid geworden van de ChristenUnie omdat ik wilde meedoen met het vormgeven van idealen. Niet alleen maar aan de zijlijn lezen of commentaar leveren. Maar ook mijn steentje bijdragen. Het is mooi om inmiddels al weer jaren deel uit te mogen maken van de partij die het best bij mij mijn idealen past.

Politiek bedrijven is voor mij niet het doel maar het middel. Ook dat is iets dat ik thuis leerde. Beschikbaar zijn en bereid om verantwoordelijkheid te dragen, je nek uit te steken. Dat kleine onderdeel ook zelf bij te dragen aan de veranderingen die je graag ziet. Ik geloof dat we allemaal op onze eigen manier verantwoordelijkheid dragen. In onze straat, het gezin, de sportclub, de kerk, je baan, het buurthuis.  Daar waar mensen naar elkaar omkijken en zich inzetten dragen we verantwoordelijkheid en zijn we een samenleving in uitvoering.

Dit land waar ik zo van hou, dat maken we met elkaar.
Het goede leven geven we met elkaar vorm. We hebben allemaal een stem in dat veelkleurige geheel.

Komende verkiezingen wil ik vooral aandacht vragen voor de zorg en de zorg voor elkaar. Wat telt er voor jou? Waar moet meer aandacht voor komen? Wat zijn jouw idealen?

 

Lees ook

Leven toevoegen aan dagen

Leven toevoegen aan dagen

Kinderchirurg Justin de Jong vindt dat het tijd wordt om te gaan kijken naar specialismen die een flinke hoeveelheid kwaliteit kunnen toevoegen. We moeten als artsen leven toevoegen aan de dagen, geen dagen aan het leven. Ook is hij kritisch over ons LinkedIn gebruik.

Wat echt telt is aandacht

Wat echt telt is aandacht

Estafette interview in de zorg. Deze keer is Rob van de Beek aan het woord, directeur Zorg en Wonen in de gehandicaptenzorg. Iedere geïnterviewde geeft het stokje door aan iemand met een ander perspectief op de zorg.

Alles van waarde is weerloos

Alles van waarde is weerloos

Tijdens deze crisis blijkt onze veerkracht onder grote druk te staan. Wie zichzelf als sterk en onaantastbaar waande ziet zichzelf nu wankelen. Het zet vraagtekens bij onze levensinstelling. Wie ben ik als alles om mij heen wegvalt, mijn werk, mijn gezondheid, mijn sociale netwerk? In samenlevingsverbanden kan veerkracht gevonden en geoefend worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel deze blog met je netwerk!