Selecteer een pagina

Paplepel

Het is een beetje met de paplepel ingegoten.

Mijn vader was ook jarenlang politiek actief, maar dan voor de SGP. Van de 8 kinderen is het politieke gen wel het meest dominant gebleken bij de enige dochter.
Ik herinner me nog goed dat we als kinderen konden toekijken hoe de stemmen werden geteld. Zo ging dat nog in die tijd. Wat was ik trots als mijn vader weer een rood ingekleurd vakje had. Wat het precies allemaal inhield besefte ik toen nog niet.

Zelf ben ik lid geworden van de ChristenUnie omdat ik wilde meedoen met het vormgeven van idealen. Niet alleen maar aan de zijlijn lezen of commentaar leveren. Maar ook mijn steentje bijdragen. Het is mooi om inmiddels al weer jaren deel uit te mogen maken van de partij die het best bij mij mijn idealen past.

Politiek bedrijven is voor mij niet het doel maar het middel. Ook dat is iets dat ik thuis leerde. Beschikbaar zijn en bereid om verantwoordelijkheid te dragen, je nek uit te steken. Dat kleine onderdeel ook zelf bij te dragen aan de veranderingen die je graag ziet. Ik geloof dat we allemaal op onze eigen manier verantwoordelijkheid dragen. In onze straat, het gezin, de sportclub, de kerk, je baan, het buurthuis.  Daar waar mensen naar elkaar omkijken en zich inzetten dragen we verantwoordelijkheid en zijn we een samenleving in uitvoering.

Dit land waar ik zo van hou, dat maken we met elkaar.
Het goede leven geven we met elkaar vorm. We hebben allemaal een stem in dat veelkleurige geheel.

Komende verkiezingen wil ik vooral aandacht vragen voor de zorg en de zorg voor elkaar. Wat telt er voor jou? Waar moet meer aandacht voor komen? Wat zijn jouw idealen?

 

Vorige blog

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel deze blog met je netwerk!